Ksandr Live XL update: Keynote speaker Rob van Dorland

12 juli 2022

We gaan het onder andere hebben over klimaatverandering in Nederland en de impact daarvan op de elektrische infrastructuur.

Klimatologische extremen zijn niet alleen van negatieve invloed op de gezondheid van mens, dier en gewas, maar ook op de ‘gezondheid’ van onze elektrische infrastructuur. Die extremen kunnen zich in verschillende vormen met verschillende effecten voordoen. Zo is het bij het warmste klimaatscenario de verwachting dat het gemiddeld aantal uren boven 32 graden Celsius in het jaar 2050 uitkomt op 200 uur en in 2085 op bijna 500 uur. Ook extreme regenbuien en onweer zullen naar verwachting toenemen. Geen best vooruitzicht voor onze installaties.

Deze klimaatveranderingen zijn een uitdaging waar we ons tijdens Ksandr Live XL op 16 september a.s. over buigen. Keynote speaker Rob van Dorland (Senior Researcher bij het KNMI) deelt de meest recente inzichten van de effecten van klimaatverandering op de elektrische infrastructuur in Nederland. Kom naar hem luisteren en met hem spreken tijdens de plenaire sessie en tijdens zijn workshop op Ksandr Live XL.

Schrijf je nu in, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ksandr Live XL is een gratis event van Stichting Ksandr voor directieleden, managers en materiedeskundigen van zowel publieke als private netbeheerders en vertegenwoordigers van fabrikanten, leveranciers en kennisinstellingen