Ksandr Live Special ‘Harmonischen’ een succes

16 februari 2023

Ruim 40 experts van de Ksandr Expertgroepen hebben op 8 februari jl. hun tanden gezet in het relatief onbekende fenomeen ‘Harmonischen’. We zijn tijdens een nieuw Ksandr initiatief: ‘Ksandr Live Special’, gaan onderzoeken wat er al bekend is over dit fenomeen en wat we nog meer willen weten.

In het plenaire ochtenddeel van Ksandr Live Special ‘Harmonischen’ is door de keynote speakers At Keet (Principal Electrical Project Engineer bij Tata Steel) en Mark Louwerse, (Electrical Design Engineer bij Royal SMIT Transformers B.V.) ingegaan op wat er al bekend is over het fenomeen ‘Harmonischen’. Met deze kennis op zak is er na de lunch in 2 breakoutsessies gewerkt aan het in kaart brengen van de kennistekorten. In de breakoutsessies onder leiding van de keynote speakers werd gefocust op ‘Netten en Aansluitingen’ en op ‘Transformatoren’.

Deze energieke en dynamische dag heeft een uitgebreid overzicht opgeleverd met allerlei vragen die er leven bij de experts. Deze schat aan richtinggevende vragen krijgen in Ksandr verband een landingsplek. Gezien het grote aantal vragen dat er leeft zal er nog prioriteit in de lijst aangebracht worden waarna concrete onderzoeksopdrachten geformuleerd worden. Wat dit oplevert zullen we met jullie delen via deze nieuwsbrief en zeker ook tijdens ons jaarlijkse evenement Ksandr Live XL op 15 september 2023 in Kamerik.

Ksandr Live Special een variant op Ksandr Live XL

Waar Ksandr Live XL een groot en divers bereik heeft met alle onderwerpen in de verschillende workshops daar is Ksandr Live Special een initiatief dat zich richt op een specifiek onderwerp en doelgroep. Zo is de Ksandr Live Special over harmonischen het eerste succesvolle evenement geweest met positieve reacties van de deelnemers. De Ksandr Live Specials zijn toegankelijk voor partijen die deelnemer zijn aan Ksandr expertgroepen. Het onderwerp harmonischen zal op Ksandr Live XL in de vorm van een workshop nog een keer terugkomen met een Ksandr Live Special over ditzelfde onderwerp in februari 2023.